Недей да биеш калинки и мравки - Блога на Владо

Breaking

сряда, 29 септември 2010 г.

Недей да биеш калинки и мравки

Унищожаването на мравки, калинки и мишки в Сърбия вече се санкционира с глоба до 10 хил. евро или до три години затвор

Новини
Убиването на мравки, калинки и мишки в Сърбия вече се санкционира с глоба до десет хиляди евро или до три години затвор.

Това предвижда новият закон за защита на околната среда в Сърбия, съобщава агенция МИА.

Нормативният акт регламентира видовете защитени животни в страната и е в сила от началото на годината.

Запитана дали е наказуемо убиването на калинки, мишки и мравки, в случай че влязат в нечия къща, директорът на Дирекцията за защита на околната среда Татяна Бабич каза, че в подобни ситуации е необходимо да се информира министерството на околната среда или Институтът за защита на природата в Сърбия.

Така е, защото съгласно закона тези животни спадат към групата на защитените видове, обяснява тя.

Бабич подчертава, че при констатация на нарушение на правилника се предвиждат глоби от пет до десет хиляди евро за юридически и от 50 до 500 евро за физически лица.

Източник: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3292091


Е това вече просто ме разби. Незнаех, че вече и мравките и калинките са на изчезване. Поредната простотия, която прочетох. Как за бога ще деиства този закон първо сърбите ще трябва да опишат всички мравуняци и да преброят калинките в Сърбия. Мненията по този въпрос са много, но на всички много им харесва идеята. WTF определено хората вече се побъркват ми то случаино може да настъпиш мравуняк(този, които не е ходил в гората не знае как случйно си настъпил и започва да ти става приятно) тогава какво правиме, ами ако в домът Ви сте нападнати от мравки това значи ли, че ще трябва да платите първо да ги унищожите и след това да платите глоба примерно 500 евро. Ами по селата където има мишки как ще процедират или вече мишките ще ни ядът, а ние ще търпим понеже убиеш ли плащаш. Да знам те са живи същества и не по-малко от нас заслужават да живеят добре тогава интересна ми е реакцията на повечето когато зърнат мишка в къщата си АААУУУ да и почвате да я гоните да я биете. Почти всеки човек веднъж в живота си се е борил с мравките в къщата си. И така този закон, че е неприложим е ясно от километър, а че Сърбия привлече погледи към нея това се получи. Не си мислете, че не обичам животните, но просто това е прекалено.

Няма коментари:

Публикуване на коментар